Rólunk

Az Resident Art Budapest művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából született meg. Művészettörténészként, tanárként, majd később műkereskedőként szerzett tapasztalataim szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, egyre több képi inger vesz körül minket, ugyanakkor hiányzik a megfelelő képzőművészeti nevelés és az értő látás tanítása az oktatásból. Célom, hogy a vizuális művészeteket emberközelbe hozzam, másrészt értően bemutassam azoknak, akikhez és akikről szól.

A Resident Art Budapest szolgáltatás fő profiljaként vizuális-, és képzőművészeti témájú sétákat szervezek Budapest belvárosában, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kiállítóhelyeit és kortárs alkotóit mutatom be az érdeklődőknek. Vendégeim bepillanthatnak a budapesti művészeti élet kulisszái mögé; műkereskedőkkel, galeristákkal, művészekkel találkozhatnak. A 2,5-3 órás sétákat kis létszámú (10-12 fő) csoportoknak tartom, és egyedi igényekre szabott privát séták szervezését is vállalom.

Schneller Jánosnak hívnak. 1980-ban születtem Budapesten. Művészettörténész, tanár és festménybecsüs vagyok, valamint a Resident Art Budapest ötletgazdája és vezetője. A műkereskedelemben és a vizuális művészetek területén szerzett sokéves tapasztalatomat, kapcsolataimat, valamint helyismeretemet felhasználva állítottam össze a Resident Art városi sétáit.

A Resident Art Showroom falain látható kortárs válogatás személyes ízlésemet tükrözi. Célom, hogy szakértőként a laikusok és műkedvelők, valamint a Budapestre látogató külföldiek számára is érthetővé és hozzáférhetővé tegyem a hazai képzőművészeti törekvéseket.

Resident Art Budapest

1061 Budapest, Andrássy út 33.

Nyitva tartás: keddtől péntekig 13:00 – 18:00

email hello@residentart.com

phone +36 1 339 4573

phone +36 30 590 53 27