PINTÉR GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ

Az Ön személyes meghívója

KUCSORA MÁRTA
PINK, DYNAMIC, FLOW
Kiállításmegnyitó: 2017. június 13, kedd, este 7-10h
Helyszín: Pintér Galéria és Aukciósház
Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 10.
Szeretettel meghívjuk Önt és Partnerét egy izgalmas művészeti estre, Gilvesy borokkal, a Tanti konyha falatkáival és Tálas Áron jazzzongorista játékával. Nagy szeretettel látjuk a megnyitón egy, a művészet iránt érdeklődő Barátját is.

Regisztrálás a megnyitóra:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

A Pintér Galéria és Aukciósház örömmel mutatja be Kucsora Márta egyéni kiállítását Pink Dynamic Flow címmel. Új sorozatában továbbra is a természet sokszínű látványvilága és törvényei foglalkoztatják. Újabban alkalmazott festészeti technikája is az organikus folyamatokra, a mikro- és makrovilág jelenségeire és ezek leképeződéseire reflektál.

A művész munkáit hazai és nemzetközi múzeumi kiállításokon egyaránt bemutatták, úgy mint a Blue: Matter, Mood and Melancholy c. kiállítás az amerikai 21 Century Museum-ban, a Festészet Ideje a Nemzeti Galériában, a Hagyományos Technikák a Műcsarnokban. Számos nemzetközi egyéni kiállításon szerepelt, mint Viscosity a londoni The Concept Space-ben, Wasserspharen a kölni Galerie Ucher-ben, Plantagram a német Klettgau Galerie-ben.

A Pink Dynamic Flow a korábbi Plantagram sorozat (2013-2015) továbbgondolása. Az új sorozat hasonló koncepcionális háttérrel, de újfajta technikával létrehozott festészeti absztrakció, amely a mikro- és makrokörnyezet formáit idézi. A festmények különböző sűrűségű festékrétegekkel, autófényező pisztollyal, illetve a gravitáció segítségével készülnek, melynek során az egyes adalékanyagok reakcióba lépnek egymással és organikusan alakítják a kép felületét. A felület részben véletlenszerűen – akárcsak egyes természeti jelenségek – a környezet befolyásoló tényezőinek hatására, másrészt a művész szándékának megfelelően alakul ki. A festmények mellőzik a látvány közvetlen reprezentációját, a végeredmény ugyanakkor felkeltheti bennünk bizonyos vizuális jelenségek képzeteit, így a befogadó nagyon széles asszociációs mezőben mozog. A látvány a lemeztektonika jelenségeit, a légi felvételeket, a tengeráramlatokat vagy a különféle növényi motívumokat egyaránt megidézheti, bár ezek közvetlen mimetikus kapcsolatba soha nem kerülnek a képpel.

A Kucsora Márta által alkalmazott technikák olyan ismert művészek műveit juttathatják eszünkbe, akik maguk is a hagyományos festészeti eljárások határait feszegették. Megemlíthető többek között Hantai Simon festészete, aki az úgynevezett ’pliage’ módszer atyja, amely a véletlenszerű lenyomatok mintáira hagyatkozik, a formák jelenlétét vagy hiányát ábrázolva a kép felületén. A Plantagram sorozat egyértelműen a Moholy-Nagy László által fejlesztett fotogram technikájának továbbgondolása, átültetve a festészet nyelvére.

Kucsora Márta (született 1979, Szeged) a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (BFA, MFA) és a Montclair State University-n (MFA) folytatta tanulmányait. 2006 óta rendszeresen szerepelnek munkái egyéni és csoportos kiállításokon, nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt. Mindemellett a Budapest Art Factory, non-profit stúdió és kiállítótér alapítótagja és nemzetközi kortárs művészeti rezidencia programjának szervezője.

Sajtómegjelenésekkel kapcsolatosan keresse Schneller Jánost az alábbi elérhetőségek egyikén.
+36 30 590 53 27 | schneller.janos@residentart.com

Műtárgyeladással kapcsolatos kérdések esetén forduljon bizalommal Bacsek Júliához.
+36 30 331 0600 | info@pinterantik.hu

A kiállítás megtekinthető 2017 július 8-ig a galéria nyitvatartási idejében: hétfőtől péntekig 10-18h, szombaton 10- 14h között.