Resident Art Budapest

Péntek a műteremben │ Borsos Lőrinc (Borsos János & Lőrinc Lilla művészpáros) és Mátrai Erik

9 műterem • 10 képzőművész • 5 nyári péntek délután >> a nyár folyamán a Resident Art Budapest kortárs képzőművészeti sétája kizárólag műtermekbe vezet. Öt egymást követő péntek délután tíz művész kilenc műtermébe látogatunk el.

Harmadik alkalom: Borsos Lőrinc (Borsos János & Lőrinc Lilla művészpáros) és Mátrai Erik műterme
Találkozó: Art Quarter Budapest (Nagytétényi út 48-50.)

• • •

Borsos Lőrinc 2008-ban született Budapesten, Borsos János és Lőrinc Lilla képzőművészek hibridjeként. Az erős küldetéstudattal rendelkező, csibészkedésre hajlamos géniusz már első éveitől a nemzeti identitás kérdéseire, a képzőművészet társadalmi szerepének kérdéseire koncentrál. Humoros hangvételű kritikáit gyors reakciók, vagy komplex projektek formájában fogalmazza meg. Idealista alapokon nyugvó ars-poeticájának központi eleme a mediátori szerep betöltése az alkotók, a befogadók, és az alkotó és befogadó között tátongó interperszonális űrben.

Mátrai Erik (1977) Mátrai nem szentképeket fest, hanem mozgó videoikonokat (például a Getsemáne-kertben álmukban fészkelődő tanítványokról, vagy gumibugyiban repkedő angyalkákról), illetve egyszerű szimbólumokat felhasználó fény- és hanginstallációkat készít.

Dátum

2018. Júl. 20. péntek

Időpont

17:00 - 19:00

A séta díja

3.500Ft

A séta nyelve

magyar

Indulás

Art Quarter Budapes
Kategória
Schneller János

Túravezető

Schneller János

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.